milivolt electronics world news Sal_Pazar\'nda_esnaf_yerinde_kalmak_istiyor-didimhaber.net
03-11-2015

Sal Pazar\'nda esnaf yerinde kalmak istiyor

Sal_Pazar\'nda_esnaf_yerinde_kalmak_istiyor

Aydn\'n Efeler Belediye Meclisi, kasm ay ilk toplantsn yapt. Belediye Bakan Mesut Özakcan bakanlnda yaplan toplantda görüülen 16 gündem maddesi, oybirliiyle ilgili komisyonlara gönderildi. Aydn’n en büyük pazar olan Sal Pazar’nn bir bölümünde yer alan esnafn, ehrin kültür projelerinden olan \"u Aydn’dan Geçtin Mi?\" Kapsamnda yerlerinden kaldrlmamas teklifi de oybirliiyle Esnaf ve Pazar Komisyonu\'na havale edildi.

Veysipaa Mahallesi’nde sal günleri kurulan pazarn kaldrlmasna, Meyve Sebzeciler Çiçekçiler Manavlar ve Seyyar Satclar Esnaf Odas itiraz etti. Belirtilen sokaklarda tezgah açan pazarc esnafnn hiçbir engeli olmadn belirten Oda Bakan Yusuf Demirta, “Pazarc esnafmz için en uygun yer için yklan minibüs garajnn iki kat kapal pazaryeri olarak yaplsn. Sorun ortadan kalksn.” dedi.
\"Sal
Belediye meclisi toplantsnda, proje balasa da pazaryerindeki esnafn engellemeyecek ekilde yerlerinde kalmasn, tama kararnn iptal edilmesini isteyen odann istei gündeme geldi. Bahse konu yerin, Hasr Pazar’nn bulunduu alan olduunu ifade eden Bakan Özakcan, gösterilen yerin çok dik olduunu ve esnafn buray istemediini söyledi. Esnaf odasnn talebi dorultusunda ve projenin balamam olmas sebebiyle Sal Pazar (Hasr Pazar) 1629 ile 1623 ve 1608 sokaklarn kesitii köeden itibaren batya doru 1629, 1624, 1620, 1612 ve 1608 sokaklar üzerinde sergi açmakta olan tahsis belgeli esnafn, pazaryerinin devamnda saknca meydana getirmeyecek ekilde ve bahse konu projeye engel olmadan faaliyetine devam etmesinin istendiini belirten Özakcan, ilgili maddeyi oylayarak Esnaf ve Pazar Komisyonu\'na havale etti.

Skntnn, yklan minibüs garajnn yerine yaplacak kapal pazaryeriyle tamamen ortadan kalkacan söyleyen Oda Bakan Demirta ise, “Oradaki pazarc esnafmz tayacak yer yok. Biz zaten haftann bir günü oray kullanyoruz, dier günler oralar bo. Buradan pazarc esnafmzn kaldrlmas mantkl deil. Bu konuyu belediye bakanmzla da görütük, onlar da olumlu baktlar. Burada yaplmas düünülen proje hayata geçse dahi bizim pazarcmz orada engel deil. Yklan Zafer Minibüs Garaj’nn yerine kapal pazaryeri yaplsn. Aydn Büyükehir Belediyesi, Sal Pazar\'n komple buraya toplasn. Biz Büyükehir\'e onun da teklifini yaptk. Eski garajn alt kat garaj, birkaç kat pazaryeri, üst katlar da ne isteniyorsa yaplabilir. 2017\'ye kadar kapal pazaryerine geçeceiz ama o da yok. nsanlarn ihtiyacn giderecei ortam da yok.\" dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..